Óriási élmény!

„Óriási élmény!”
„Így tényleg mindent meg tudtunk nézni!”
„A legjobb, amikor belefut a busz a vízbe! Hatalmas…!”

Ezt, az európai kontinensen szinte egyedülálló élményt mindenképpen ki kell próbálnia, ha Budapesten jár! A rikító sárga busz egy  kicsit furcsa, turistákat szállító városnéző buszra hasonlít, ahogy a belváros utcáit járja, de aztán egyszer csak a Duna felé veszi az irányt és egyenesen belehajt a vízbe.

A látvány kicsit sem hétköznapi, az ember először a szívéhez kap, aztán pedig a mobiljáért, hogy értesítse a vízirendőrséget, mentőt, tűzoltóságot… Aztán  persze továbbra is csak hunyorít és pislog nagyokat, de a ahelyett, hogy a busz elsüllyedne, békésen úszik tovább. Mindez teljességgel elképzelhetetlen, hacsak nem egy kétéltű csodabuszt láttunk! Bár ezt is kicsit nehéz elképzelni, hiszen eddig úgy tudtuk, hogy vannak vízibuszok, amik csak a vízen szállítják az utasokat, és vannak városnéző buszok, a városban kirándulóknak. Ha valaki járt már Londonban, az láthatta és ki is próbálhatta a Temzén úszó Duck Tours kétéltűt, de itthon sokáig nem volt elérhető ez a rendkívüli szolgáltatás. Egészen 2009-ig, amikor is megszületett a RiverRide, Magyarország első kétéltű vízibusza, amely azóta szállítja Budapest utcáin a turistákat, menet közben belecsobbanva a Dunába, hogy a part menti látnivalók se maradjanak ki.

A kétéltű városnéző busz a Magyar Tudományos Akadémiától a Citadelláig számtalan további fővárosi nevezetességet mutat be a buszon ülőknek, idegenvezető kommentárjával. Az út során a hatalmas panorámás ablakokon keresztül elénk tárul a Parlament kupolás épülete, majd a Szent István Bazilika több mint 150 éves tornyai. Menetrend szerint elhaladunk Európa  legnagyobb Zsinagógája mellett, mielőtt az Operához érnénk. Ezután következik a Hősök Tere, majd a busz legurul a rakpartra és hatalmas csobbanással veszi birtokba a Duna vízét. Sokan várják és kísérik figyelemmel a kétéltű járgány vízre szállását, majd amikor visszatér a Lánchídtól és a Budai Vár bemutatásából, izgulnak, hogy a kapitány a Duna sodrásával harcba szállva ki tudja-e kormányozni a partra ezt a remek járművet.

Ha bárki aggódna az utasok biztonságáért, feleslegesen teszi. Az egyszerre szárazföldi és vízi közlekedési eszköz maximálisan biztonságos földön és vízen egyaránt. 9 vészkijárat, horgony, mentőmellények az ülések alatt és a szakképzett személyzet tökéletesen megbízható, egyedülálló, luxus járművet jelent a turistáknak. A szervezett kétórás út gyereknek és felnőttnek is izgalmas, tartalmas, valódi élményt nyújt. Ki sem kell szállni a kényelmes ülésből, és egyszerre vehetünk részt szárazföldi és vízi kalandtúrán!

Szeretne biztosra menni és megváltaná a jegyét előre? Kisebb csoporttal utazik és már konkrét időpontjuk is van a budapesti városnézésre? Ne habozzon, foglalja le előre online a jegyeket, hiszen a riverride.com oldalon erre is van lehetősége, és többféle fizetési móddal is rendezheti számláját. A pontos menetrendet ugyancsak megtalálja a RiverRide honlapján, hónapra, napra és órára lebontva, hogy még egyszerűbb legyen az időpontválasztás.

Érdemes tudni, hogy a RiverRide bérelhető privát túrákra is. Konferenciák, rendezvények, csapatépítő tréning, családi ünnepek, partyk és  kulturális események helyszíneként is bérbe vehető, sőt a programok megszervezésében is segít a RiverRide csapata. Ha meglepetést szeretne szerezni barátainak, párjának, akkor vásároljon RiverRide ajándékutalványt online, gyorsan, pár kattintással! Járja be fővárosunk legszebb részeit földön négykeréken, majd a Dunán ringatózva az egyetlen olyan budapesti busszal, amelyre kötelezően ki kell helyezni a felségjelzést is, akár a vízi járművekre!